Fear Free koncept
Fear Free hjælper angste – og alle andre – hunde
Fear Free er et amerikansk koncept, som vi er inspireret af. Hos os kalder vi det stressfri håndtering. Det handler om at undgå at overskride din hunds grænser og undgå tvang.
Hvis du har en hund, som er bange for at komme til dyrlægen eller utryg ved nye ting, der skal ske, så er Hundeklinikken det helt rette sted jer! Vi prioriterer at opbygge tillid og respekterer din hunds oplevelse af situationerne her hos os.
“Min hund har dyrlægeskræk og det er der ikke noget at gøre ved. Det skal bare overstås,” tænker du måske.
Men der ER faktisk rigtig meget at gøre ved det. Både på den korte og den lange bane. Mange dyreejere med angste eller nervøst anlagte hunde kan nærmest ikke tro på den forandring, som vi skaber. Med vores metoder – og din medvirken – kan vi opbygge tillid og tryghed. Ikke kun under dyrlægebesøget. Men også efterfølgende i andre situationer. Vi giver dig indblik i, hvordan du selv kan bruge metoderne i andre situationer, som er uvante og som udgangspunkt ubehagelige for din hund.
Det kan ikke undgås, at din hund før eller siden skal til dyrlæge for at få foretaget en behandling, som umiddelbart ikke forbindes med noget rart. Men vi kan gøre så meget for, at din hund oplever mindst mulig stress og at dens grænser ikke bliver overskredet. Vi har helt særlige kompetencer for at skabe ‘Dyrlægebesøg med glæde’ og ved, hvad der skal til.
Du kan også få hjælp og konsultationer inden for hundeadfærd, stressfri håndtering, negleklip, lydangst – eller hvad du ellers oplever som en adfærdsudfordring eller stressfaktor for din hund.
Fear Free
Du kan læse om Fear Free konceptet her. Vi arbejder alle ud fra stressfri håndtering og de fleste af os på klinikken er Fear Free certificeret.
Hvad er det så konkret vi gør for at afhjælpe stress? Vi bruger vores viden og erfaring om hundeadfærd og signaler til at vurdere, hvad din hund er klar til. Helt konkret afhjælper vi stresssituationer eksempelvis ved følgende:
- Vi lader indledningsvist din hund snuse rundt i lokalet, imens vi taler med ejer
- Vi vælger det mest trygge sted at blive undersøgt (på gulvet, på bordet, på dit skød)
- Vi giver mange, mange godbidder
- Vi giver din hund pauser fra opmærksomhed
- Vi undersøger (og i nogle tilfælde behandler) din hund på en måde, som for mange opfattes som leg, nus og ganske ufarligt.
- Når den eksempelvis skal vaccineres, så bruger vi afledningsmetoder
- Vi tilbyder Danmarks bedste håndteringsvejledning og -træning, hvor din hund eksempelvis bliver fortrolig med at blive berørt forskellige steder på kroppen
- Vi tilbyder gratis hvalpeprogrammer med kliniktilvænning
Fear Free er ikke kun håndtering. Det handler også om en række forholdsregler, arbejdsgange, rumfordeling, farver, materialer, lugte (feromoner), lyddæmpning mv.
Lykkes det med alle hunde?
Vi kan ikke garantere, at din hund kommer til at elske at gå til dyrlæge. Men vi kan garantere en langt bedre dyrlægeoplevelse end ved traditionelle dyrlægebesøg. Og med tiden får din hund oparbejdet tryghed og tillid.
Koster det ikke en masse ekstra – både i tid og penge?
Nej. Indledningsvist kan det være, at vi skal prøve nogle forskellige tilgange for at finde ud af, hvad der virker bedst for din hund. Det kan også ske, at vi er nødt til at afbryde en behandling, hvis din hunds stressniveau er for højt. Så må vi prøve igen en anden gang. Det kan lyde som ‘spildtid’, men det er en investering. Efterhånden som vi får arbejdet med din hund, så vil det være stadig lettere og hurtigere for dyrlægen at undersøge og behandle den. Fordi den ikke ‘stritter imod’.
Smart start hvalpeprogram
Hvis du har en hvalp, som endnu ikke har været ved dyrlægen eller ikke har mange dyrlægeerfaringer, så anbefaler vi, at du går i gang med at få opbygget tryghed og glæde ved at komme i Hundeklinikken. Derfor har vi også et helt unikt og gratis hvalpeprogram, som gradvist vænner din hvalp til dyrlægebesøg og sørger for, at den kommer til at elske at komme til dyrlæge. Det kan du læse mere om her: Smart start hvalpeprogram
De hunde, som har været igennem hvalpeprogrammet er VILDE med at komme på klinikken. Også efter de er blevet vaccineret. Hvorfor? De har fået så mange gode, sjove oplevelser, at det overskygger vaccinationsstik.
Det er aldrig for sent at gå i gang med stressfri træning.