Cookie Consent by Popupsmart Website

Tandbehandlinger

Dyrlæge Mai tjekker hundens tænder. Og det går som en leg.

Tandproblemer er desværre almindelige hos hunde, og det er vigtigt at tage dem alvorligt, da de kan være smertefulde for din hund og føre til alvorlige helbredsproblemer og følgesygdomme. I Hundeklinikken tilbyder vi en professionel tandundersøgelse og tandbehandling.

Vi tjekker altid tænderne, når du kommer til konsultation hos os. Her ses indledningsvist tjek for lige at vænne hunden til, at dyrlægen rører den ved munden.

Vi laver rigtig mange tandbehandlinger og har opbygget stor erfaring og ekspertise inden for området. Tandtjek, -rens og -røntgen hjælper os med at finde ud af, om der er behov for behandling og hvilken type. Alle behandlinger inden for almene problemer foretager vi på klinikken. Er der tale om særlige udfordringer, henviser vi til tandspecialist.

Nogle af de mest almindelige tandproblemer hos hunde omfatter:

  1. Plak og tandsten: Plak er en tynd film af bakterier, der dannes på tændernes overflade. Hvis plak ikke fjernes, kan det omdannes til tandsten, som kan føre til tandkødsbetændelse og tandtab. Tandsten kan også forårsage smerter og øget ømhed i munden.
  2. Tandkødsbetændelse: Tandkødsbetændelse, også kendt som gingivitis, er en betændelse i tandkødet, der kan føre til rødme, hævelse og blødning. Hvis ikke det behandles, kan det – som hos mennesker – føre til parodontose og i sidste ende både tandtab og alvorlige helbredsproblemer.
  3. Tandresorption: Tandresorption er en tilstand, hvor tænderne gradvist ødelægges af kroppens egne celler. Det kan føre til smerter, tandtab og øget ømhed i munden.
  4. Knækkede tænder: Knækkede tænder kan give smerter og betændelse. Sådanne tandfrakturer kan eksempelvis ske som følge af skader.
  5. Forkert bid: For eksempel underbid, overbid, skævt bid.

Vidste du, at de fleste tandproblemer ikke kan ses med det blotte øje? Det kræver tandrøntgen. Du kan dog selv gøre meget for at undgå, at problemerne opstår og begrænse deres udvikling. Eksempelvis ved at børste hundens tænder. Vore veterinærsygeplejerske og hundetræner Katrine Hammer viser dig, hvordan du lærer din hund at få børstet tænder på en positiv måde (og hvorfor det er vigtigt) i 4 små video lektioner.

Du kan danne dig et overblik over træningen i videoen her:

Du kan se en mere detaljeret beskrivelse af  hvert af de 4 trin her

Få tips til gode tandpleje produkter på Virbacs hjemmeside 

Du er altid velkommen til at tage fat i os på klinikken, kontakte os på telefon 35 43 43 20 eller maile til os på [email protected] for en konsultation.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra dyrlæge på Østerbro

Artikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

Dansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og positive tilgang til håndtering af hundene i deres maj udgave af medlemsbladet “Hunden”. Vi er super stolte af, hvad vi har fået skabt og hvor mange hunde vi allerede har hjulpet til bedre dyrlægebesøg. Det er fantastisk at kunne gøre sådan en forskel og at kunne følge vores mange skønne patienter og ejere over tid – så kan vi hele tiden følge med i, at stressniveauet falder og glæden ved dyrlægebesøg stiger.

Som Katrine formulerer det i artiklen:

“I bund og grund handler konceptet om, at hunden ikke skal være bange for dyrlægen. Derfor skal hunden have en god oplevelse hos dyrlægen. Vi gør meget brug af frivillig håndtering, og vi vil aldrig nogensinde holde hunden fast mod dens vilje, for det vil hunden opleve som et overgreb. Og ja så tager tingene måske lidt længere tid, men det gør ikke noget, så længe hunden har en god oplevelse, siger hun.

Læs artiklen her.

Læs også Håndtering

Og her et fra artiklen afsnit om, hvordan en indsprøjtning foregår:

Mai gør klar til at stikke hunden. Imens sidder ejer og Katrine og giver hunden godbidder, som en positiv distraktion. Katrine holder om hunden uden at holde den fast. Mai stikker kanylen ind i huden på hunden, som overhovedet ikke reagerer på stikket. Godbidderne bliver ved at komme i en lind strøm, indtil Mai har hevet det blod ud, hun skal bruge. Hunden roses og en lettet ejer kan tage hunden med ud i Københavns gader igen.

Læs også Bedøvelse af hunde – trygt og med dig som støtte

Vi håber, at vi kan være med til at inspirere en masse hundeejere til at fokusere på positive dyrlægebesøg!

Artiklen er skrevet af Bjarke Kirkegaard Nielsen og kan læses i DKK’s medlemsblad fra maj/23.

Konsultation Hundeklinikken

Sådan foregår en konsultation

En konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.

Priser på Hundeklinikken

Fear free koncept

Fear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.