Cookie Consent by Popupsmart Website

Tandbehandlinger

Tandproblemer er desværre almindelige hos hunde, og det er vigtigt at tage dem alvorligt, da de kan være smertefulde for din hund og føre til alvorlige helbredsproblemer og følgesygdomme. I Hundeklinikken tilbyder vi en professionel tandundersøgelse og tandbehandling.

Dyrlæge Mai tjekker hundens tænder. Og det går som en leg.
Vi tjekker altid tænderne, når du kommer til konsultation hos os. Her ses indledningsvist tjek for lige at vænne hunden til, at dyrlægen rører den ved munden.

Nogle af de mest almindelige tandproblemer hos hunde omfatter:

  1. Plak og tandsten: Plak er en tynd film af bakterier, der dannes på tændernes overflade. Hvis plak ikke fjernes, kan det omdannes til tandsten, som kan føre til tandkødsbetændelse og tandtab. Tandsten kan også forårsage smerter og øget ømhed i munden.
  2. Tandkødsbetændelse: Tandkødsbetændelse, også kendt som gingivitis, er en betændelse i tandkødet, der kan føre til rødme, hævelse og blødning. Hvis ikke det behandles, kan tandkødsbetændelse føre til tandtab og alvorlige helbredsproblemer.
  3. Tandresorption: Tandresorption er en tilstand, hvor tænderne gradvist ødelægges af kroppens egne celler. Det kan føre til smerter, tandtab og øget ømhed i munden.
  4. Tandfrakturer: Tandfrakturer kan ske som følge af skader eller fraktur på tænderne og kan føre til smerter og tandtab.

Vidste du, at de fleste tandproblemer ikke kan ses med det blotte øje? Det kræver tandrøntgen. MEN du kan selv gøre noget for at undgå, at problemerne opstår og begrænse deres udvikling. Eksempelvis ved at børste hundens tænder. Katrine Hammer viser dig her, hvordan du gør i video her:

Du er altid velkommen til at Ta’ fat i os på klinikken eller kontakt os på telefon: 35 43 43 20 eller mail [email protected] for en konsultation.