Cookie Consent by Popupsmart Website

Hudsygdomme

Hund_gnubber snude mod huden. Det kan være hudsygdom

Hudsygdomme hos hunde kan have mange forskellige årsager – lige fra allergi til svampe infektioner eller bakterielle ubalancer.

At hunde kløer eller gnubber sig indimellem er helt naturligt og er ikke nødvendigvis tegn på en hudsygdom.

Nogle af de mest almindelige tegn på hudsygdom hos hunde er kløe, skæl, rødme, ømhed og sår på huden.

Hvis du opdager nogle af disse tegn, bør du kontakte os for at få din hund undersøgt og behandlet. Hurtig behandling er vigtig, da hudproblemer kan føre til mere alvorlige helbredsproblemer, hvis de ikke bliver behandlet.

En af de vigtigste grunde til at få hudsygdom behandlet er, at det kan hjælpe med at lindre kløe og smerte, som hunden kan opleve og som er forbundet med stort ubehag og stress. Derudover kan det også hjælpe med at forhindre spredning af infektionen til andre dele af hundens krop og kan også hindre infektionen i at komme tilbage.

Behandlingen kan omfatte brugen af ​​antibiotika, svampedræbende midler, steroid cremer eller immunmodulerende lægemidler.

Har du købt en hvalp og opdaget, at den har en hudsygdom? Eller har en hund med hudsygdom, som du gerne vil bruge til avl? Få svar på Dansk Kennelklubs hjemmeside, hvor du også kan læse om hunderacer & hudsygdomme

Du er altid velkommen til at tage fat i os på klinikken, kontakte os på telefon 35 43 43 20 eller maile til os på [email protected].

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra dyrlæge på Østerbro

Artikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

Dansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og positive tilgang til håndtering af hundene i deres maj udgave af medlemsbladet “Hunden”. Vi er super stolte af, hvad vi har fået skabt og hvor mange hunde vi allerede har hjulpet til bedre dyrlægebesøg. Det er fantastisk at kunne gøre sådan en forskel og at kunne følge vores mange skønne patienter og ejere over tid – så kan vi hele tiden følge med i, at stressniveauet falder og glæden ved dyrlægebesøg stiger.

Som Katrine formulerer det i artiklen:

“I bund og grund handler konceptet om, at hunden ikke skal være bange for dyrlægen. Derfor skal hunden have en god oplevelse hos dyrlægen. Vi gør meget brug af frivillig håndtering, og vi vil aldrig nogensinde holde hunden fast mod dens vilje, for det vil hunden opleve som et overgreb. Og ja så tager tingene måske lidt længere tid, men det gør ikke noget, så længe hunden har en god oplevelse, siger hun.

Læs artiklen her.

Læs også Håndtering

Og her et fra artiklen afsnit om, hvordan en indsprøjtning foregår:

Mai gør klar til at stikke hunden. Imens sidder ejer og Katrine og giver hunden godbidder, som en positiv distraktion. Katrine holder om hunden uden at holde den fast. Mai stikker kanylen ind i huden på hunden, som overhovedet ikke reagerer på stikket. Godbidderne bliver ved at komme i en lind strøm, indtil Mai har hevet det blod ud, hun skal bruge. Hunden roses og en lettet ejer kan tage hunden med ud i Københavns gader igen.

Læs også Bedøvelse af hunde – trygt og med dig som støtte

Vi håber, at vi kan være med til at inspirere en masse hundeejere til at fokusere på positive dyrlægebesøg!

Artiklen er skrevet af Bjarke Kirkegaard Nielsen og kan læses i DKK’s medlemsblad fra maj/23.

Konsultation Hundeklinikken

Sådan foregår en konsultation

En konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.

Priser på Hundeklinikken

Fear free koncept

Fear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.