Cookie Consent by Popupsmart Website

Sundhedstjek

Dyrlæge Mai tjekker hundens tænder. Og det går som en leg.

Et årligt sundhedstjek betyder meget for at sikre din hunds sundhed og velbefindende. For den kan ikke selv sige, hvis den har ondt og noget er galt.

I Hundeklinikken foregår sundhedstjek ofte nede på gulvet. Det er mere trygt for hunden. Ja, faktisk er det for hunde mere en leg end et dyrlægebesøg som for Manon, der her er til unghundetjek.

Mange lidelser kan opdages tidligt og dermed behandles mere effektivt, hvis man holder løbende øje med dyrets helbred. Det giver også din hund den bedste livskvalitet.

Derfor anbefaler vi, at din hund kommer til et årligt sundhedstjek hos en dyrlæge.

Under et sundhedstjek undersøger vi din hund fra ende til anden, for at tjekke, at alt er, som det skal være.

  1. Vi undersøger tænder og tandkød for at sikre, at din hund ikke har nogen tandsygdomme eller mundhuleproblemer.
  2. Vi tjekker øjne, ører og hud for at sikre, at der ikke er infektioner eller andre problemer.
  3. Vi lytter til hjertet og lungerne for at sikre, at din hunds kredsløb og åndedræt er normale.
  4. Din hunds pels kigger vi på, for at sikre, at den er sund og glansfuld.
  5. Vi kigger efter parasitangreb, da disse kan være skadelige for din hunds helbred.
  6. Vi tjekker også din hunds ernæringstilstand, at dens bevægelser er normale og at der ikke er skader eller abnormiteter.
  7. Endeligt undersøger vi din hunds almene ve og vel for at sikre, at den er i god form og ikke har skjulte sygdomme eller lidelser.

Regelmæssige sundhedstjek hos en dyrlæge kan ikke anbefales nok – og kan i sidste ende være afgørende for at sikre din hunds velvære og livskvalitet.

Det fysiske og mentale hænger sammen

Med jævnlige sundhedstjek hjælper vi dig med at holde din hund sund og rask. Vi undersøger og behandler en lang række sygdomme, og vi har stor fokus på forebyggende behandlinger.

For os hænger sundhed og dyrevelfærd sammen med din hunds velbefindende – både fysisk og mentalt. Fysikken påvirker din hunds adfærd og adfærden kan påvirke fysikken. Det er vi meget opmærksomme på, og med en stor ekspertise og erfaring på området tilbyder vi konsultationer og hjælp inden for adfærd og behandling af angst for dyrlægebesøg, håndtering mv.

Kom forbi klinikken og snak med os, kontakt os på telefon 35 43 43 20 eller send os en mail på [email protected] hvis du vil høre mere eller booke en tid til din hund.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra dyrlæge på Østerbro

Artikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

Dansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og positive tilgang til håndtering af hundene i deres maj udgave af medlemsbladet “Hunden”. Vi er super stolte af, hvad vi har fået skabt og hvor mange hunde vi allerede har hjulpet til bedre dyrlægebesøg. Det er fantastisk at kunne gøre sådan en forskel og at kunne følge vores mange skønne patienter og ejere over tid – så kan vi hele tiden følge med i, at stressniveauet falder og glæden ved dyrlægebesøg stiger.

Som Katrine formulerer det i artiklen:

“I bund og grund handler konceptet om, at hunden ikke skal være bange for dyrlægen. Derfor skal hunden have en god oplevelse hos dyrlægen. Vi gør meget brug af frivillig håndtering, og vi vil aldrig nogensinde holde hunden fast mod dens vilje, for det vil hunden opleve som et overgreb. Og ja så tager tingene måske lidt længere tid, men det gør ikke noget, så længe hunden har en god oplevelse, siger hun.

Læs artiklen her.

Læs også Håndtering

Og her et fra artiklen afsnit om, hvordan en indsprøjtning foregår:

Mai gør klar til at stikke hunden. Imens sidder ejer og Katrine og giver hunden godbidder, som en positiv distraktion. Katrine holder om hunden uden at holde den fast. Mai stikker kanylen ind i huden på hunden, som overhovedet ikke reagerer på stikket. Godbidderne bliver ved at komme i en lind strøm, indtil Mai har hevet det blod ud, hun skal bruge. Hunden roses og en lettet ejer kan tage hunden med ud i Københavns gader igen.

Læs også Bedøvelse af hunde – trygt og med dig som støtte

Vi håber, at vi kan være med til at inspirere en masse hundeejere til at fokusere på positive dyrlægebesøg!

Artiklen er skrevet af Bjarke Kirkegaard Nielsen og kan læses i DKK’s medlemsblad fra maj/23.

Konsultation Hundeklinikken

Sådan foregår en konsultation

En konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.

Priser på Hundeklinikken

Fear free koncept

Fear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.

Og se da lige mere om skønne Manon her:

Læs mere om sundhedstjek på hjemmesiden: Vi med hund