Cookie Consent by Popupsmart Website

Sterilisation af hunhund

Dyrlæge på Østerbro med fokus på hunde

Sterilisation af hunhund er en operation, der fjerner tævens evne til at formere sig. Indgrebet kaldes også sterilisering og neutralisering.

Vi ved, at det er en stor beslutning at lade sin tæve sterilisere. Derfor står vi klar med professionel og omsorgsfuld rådgivning om sterilisation af netop din hund.

Hvorfor sterilisere sin hunhund?

Der er en række helbreds-, adfærds- og sundhedsmæssige parametre forbundet med sterilisation af hund. Det er vigtigt, at du som hundeejer er opmærksom på både fordele og ulemper ved indgrebet. Vi står klar til at rådgive dig om den store beslutning. Sterilisationen foregår kirurgisk.

Fordele ved sterilisation

 • Man undgår uønsket drægtighed
 • Arvelige lidelser bliver ikke ført videre

Reduceret risiko for

 • Livmoderbetændelse
 • Cyster i æggestokkene
 • Tumorer i skeden
 • Tumorer i brystkirtlerne
 • Pseudodrægtighed

Værd at vide om brystkræft… Risikoen for udvikling af ondartede tumorer i brystkirtlerne er meget lav, hvis du steriliserer din tæve inden første løbetid. Til gengæld er der ulemper forbundet med det. Her på Hundeklinikken anbefaler vi , at du venter med at neutralisere din tæve til mellem første og anden løbetid. Her ses kun minimale bivirkninger.

Ulemper ved sterilisation

 • Øget risiko for urininkontinens
 • Underudviklede kønsorganer
 • Let øget risiko for overrevet korsbånd, som følge af forsinket lukning af vækstlinje hvis tæven neutraliseres før 1. løbetid
 • Øget sult, overvægt og pelsforandringer kan forekomme

Mulige risici for udvalgte racer

 • Knoglekræft: Store racer er generelt disponerede. Øget risiko ved neutralisation før første løbetid
 • Cancer (race specifik)

Du er altid velkommen til at tage fat i os på klinikken, kontakte os på telefon 35 43 43 20 eller maile på  [email protected] for rådgivning og en konsultation.

Bedøvelse hos os i Hundeklinikken

Det er vigtigt for os, at din hund ikke har smerter – hverken under eller efter operationen. Vi sørger derfor for sikker bedøvelse og smertelindring under hele forløbet. Det vil betyde meget for din hund, at du er der, når den bedøves og vågner op. Læs mere om, hvordan du i Hundeklinikken er en vigtig støtte og med til at skabe gode behandlingsforløb i Facebooklinket her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra dyrlæge på Østerbro

Artikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

Dansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og positive tilgang til håndtering af hundene i deres maj udgave af medlemsbladet “Hunden”. Vi er super stolte af, hvad vi har fået skabt og hvor mange hunde vi allerede har hjulpet til bedre dyrlægebesøg. Det er fantastisk at kunne gøre sådan en forskel og at kunne følge vores mange skønne patienter og ejere over tid – så kan vi hele tiden følge med i, at stressniveauet falder og glæden ved dyrlægebesøg stiger.

Som Katrine formulerer det i artiklen:

“I bund og grund handler konceptet om, at hunden ikke skal være bange for dyrlægen. Derfor skal hunden have en god oplevelse hos dyrlægen. Vi gør meget brug af frivillig håndtering, og vi vil aldrig nogensinde holde hunden fast mod dens vilje, for det vil hunden opleve som et overgreb. Og ja så tager tingene måske lidt længere tid, men det gør ikke noget, så længe hunden har en god oplevelse, siger hun.

Læs artiklen her.

Læs også Håndtering

Og her et fra artiklen afsnit om, hvordan en indsprøjtning foregår:

Mai gør klar til at stikke hunden. Imens sidder ejer og Katrine og giver hunden godbidder, som en positiv distraktion. Katrine holder om hunden uden at holde den fast. Mai stikker kanylen ind i huden på hunden, som overhovedet ikke reagerer på stikket. Godbidderne bliver ved at komme i en lind strøm, indtil Mai har hevet det blod ud, hun skal bruge. Hunden roses og en lettet ejer kan tage hunden med ud i Københavns gader igen.

Læs også Bedøvelse af hunde – trygt og med dig som støtte

Vi håber, at vi kan være med til at inspirere en masse hundeejere til at fokusere på positive dyrlægebesøg!

Artiklen er skrevet af Bjarke Kirkegaard Nielsen og kan læses i DKK’s medlemsblad fra maj/23.

Konsultation Hundeklinikken

Sådan foregår en konsultation

En konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.

Priser på Hundeklinikken

Fear free koncept

Fear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.