Cookie Consent by Popupsmart Website

Sådan foregår konsultationer i Hundeklinikken

Konsultation Hundeklinikken

Konsultationer i Hundeklinikken

Når du ankommer til klinikken, får din hund få vores ”uniform” på. Den består af en bandana og en hundesnor. Begge dele er sprayet med beroligende feromoner (Adaptil) og kan være med til at give din hund en bedre oplevelse på klinikken. Herefter vil du blive ledt ind i et ledigt konsultationsrum, hvor din hund kan falde til ro. Er der ikke et ledigt rum, vil du kunne sidde i vores ”Safe-Corner”, som er et aflukke, hvor din hund ikke kan se andre hunde. Du kan læse mere om, hvorfor det er vigtigt at undgå møder mellem hundene på klinikken her.

Alle hunde skal være i kort snor på klinikken, undtagen når de er inde i konsultationsrummet, hvor du kan klikke snoren af, når døren er lukket.

Når konsultationen starter, vil dyrlægen bruge god tid på at høre om grunden til, at du kommer samt spørge ind til din hund. Imens er din hund fri til at undersøge rummet. Herefter vil dyrlægen undersøge det nødvendige, med respekt for din hunds oplevelse af situationen og dens grænser.

En konsultation i Hundeklinikken adskiller sig fra traditionelle dyrlægebesøg ved følgende:

 • Vi bruger MANGE godbidder. Som i RIGTIG MANGE. Det gør vi, fordi det skaber en positiv association for din hund i forbindelse med undersøgelse og fordi det er smart at belønne din hund for samarbejde. Har din hund sart mave eller allergi, så husk at fortælle os det. Du kan også medbringe dine egne godbidder i rigelig mængde, hvis det er vigtigt, at din hund kun får noget bestemt.
 • Vi holder hele tiden øje med din hunds utryghed og stressniveau og bliver det for højt, stopper vi undersøgelsen eller behandlingen. Det gør vi, fordi vi ellers kommer til at skabe dårlige oplevelser på klinikken, som vil gøre fremtidige undersøgelser og behandlinger sværere. Hvis vi er nødt til at stoppe undersøgelsen, lægger vi sammen med dig en alternativ plan. På denne måde lider din hund ikke overlast eller får en følelse af ”overgreb”. Denne plan kan involvere en ny tid til behandling i bedøvelse, udlevering af angstdæmpende medicin inden næste besøg, træning på klinikken eller en kombination af det hele.
 • Vi kan undersøge din hund på gulvet, på bordet eller på skødet af dig – afhængig af situationen og din hunds grad af tryghed.
 • Din hund bliver ikke holdt fast mod dens vilje og udsættes ikke for noget, den er utrygge ved, medmindre det er et spørgsmål om liv og død. Det skaber kun yderligere problemer og mulighed for aggression. Vi modtager en del hunde, der har udviklet dyrlægeskræk på den baggrund og det kræver utroligt meget arbejde at rette op på efterfølgende.
 • Vi bruger distraktion med mad og godbidder, imens din hund bliver behandlet (f.eks. får indsprøjtninger eller får taget en prøve) og er veluddannede inden for stressfrie håndteringsteknikker via vores Fear Free certificering. Er det ikke muligt at distrahere din hund, vil vi ofte skifte taktik til reel indlæring med hjælp fra moderne og positiv indlæringspsykologi. Vi har hundetrænere med årelang erfaring blandt de ansatte.
 • Har du problemer med håndtering af din hund, ved vi hvad løsningen er. Vi fortæller med glæde om det og det er også muligt at få træning i håndtering på klinikken.
 • Den bedste behandling er en fuldført behandling. Derfor følges vores ordinationer af medicin til hjemmebehandling altid op med vejledning i, hvordan du bedst og mest positivt får din hund til at acceptere behandlingen. Dette er vigtigt, da vi oplever, at mange ellers må opgive f.eks. øre- eller øjendrypning derhjemme.
Hundeklinikken uniform med beroligende feromoner

Patient i Hundeklinikken uniform – bandana og hundesnor med beroligende feromoner – venter på en af mange godbidder.

Din indsats som ejer

Vores måde at behandle din hund på, stiller nogle krav til dig som hundeejer. Du skal være indstillet på:

 • At den hurtigste vej nogle gange virker som den langsomste. Vores strategi er langsigtet, hvilket vil komme dig og din hund til gode resten af jeres liv, frem for hurtige ”her og nu” løsninger.
 • At sætte din hunds mentale velfærd lige så højt som dens fysiske.
 • At have tålmodighed og forståelse, hvis din hund udviser tegn på frygt og angst på klinikken.

Fordele ved stressfri og positiv håndtering

Vi ser utroligt mange fordele ved at gøre tingene på en stressfri og positiv måde på klinikken.

 • Mange hundeejere bliver enormt lettede over, at deres hund bliver forstået og behandlet respektfuldt og at vi ikke tvinger den til noget, den er bange for.
 • Mange hundeejere får selv ”skuldrene ned”, og oplever mindre stress over at skulle tage deres hund til dyrlægen, når det hele foregår med positivt fortegn.
 • Vi oplever hunde, der bliver enormt glade for at besøge os. Faktisk er det helt normalt, at lokale hundeejere ikke kan få deres hunde væk fra klinikkens indgangsparti – heller ikke selvom det er aften og klinikken har lukket.
 • Vi oplever mindre risiko for arbejdsskader, fordi hundene ikke presses derud, hvor de kan finde på at bide.
 • Vi oplever selv ægte glæde ved at behandle din hund. Det føles utroligt rart at gøre noget godt for andre – også dem med fire ben. Det betyder, at det er fantastisk at gå på arbejde!

Vores tilgang er inspireret af det amerikanske koncept Fear Free.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra dyrlæge på Østerbro

Konsultation Hundeklinikken

Sådan foregår en konsultation

En konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.

Priser på Hundeklinikken

Fear free koncept

Fear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.

Håndtering af hunde

Håndtering af hunde

Få hjælp til håndtering af din hund ved negleklip, børstning af pels eller tænder og ørerens mv.