Bella og Maja rejser 6 timer for at komme hos os
Mød vores jyske venner Bella og Maja. De tager toget fra Jylland til Hundeklinikken. Sammenlagt en 6 timers tur. Vi synes, at det er megasejt, at Maja prioriterer det så højt at give sin hund Bella stressfrie dyrlægebesøg.
”Første gang Bella skulle vaccineres, var en forfærdelig oplevelse. Hun var meget utryg og skreg. Jeg måtte holde hende hårdt fast, så dyrlægen kunne udføre behandlingen. Det var upersonligt, tidspresset og uden omsorg. Jeg har desværre oplevet flere dyreklinikker, hvor der ikke har været tid eller øje for, hvornår en pause var nødvendig,” fortæller ejer Maja Høilund Knudsen.
Hun opsøgte Hundeklinikken og har hér fundet den helt rette klinik til sin 3 årige chihuahua. I modsætning til ved dyreklinikker , går Bella frivilligt ind, og selvom hun har fået foretaget behandlinger, som nok har gjort lidt naller, så er det stadig ikke noget problem at få hende til at gå derind. Maja og Bella bor i Jelling i Jylland, og et dyrlægebesøg kræver derfor 3 timers togrejse hver vej.
Pauser er vigtige
”Katrine og Mai er simpelthen så gode til at give Bella tid og rum til, at hun er ok med at være der. De holder hele tiden øje med, om Bella har brug for en pause. Vi har været i Huneklinikken tre gange nu, og sidst vi var der, blev Bella glad for at gense Katrine. Jeg kunne jo sagtens bære min lille hund ind, men det er vigtigt for mig, at Bella selv vælger at gå ind. Det er virkelig stort,” siger hun lettet. Maja overtog Bella fra en anden ejer, da hunden var otte måneder. Allerede dengang havde Bella det svært med andre hunde og fremmede mennesker, så det kræver noget ekstra at få hende til at føle sig tryg.
Maja læser til lærer på seminariet i Jelling, og bor med udsigt til byens berømte gravhøje og runesten, hvor hun dagligt går tur med Bella. Hun oplever, at nogle hundeejere glemmer, at det ikke er alle hunde, der bryder sig om at hilse på andre hunde. Til gengæld er hun glad for, at Hundeklinikken tager disse hensyn, og sørger for, at man kan undgå at hilse på andre hunde under dyrlægebesøg.
Det er tiden og besværet værd
For Maja er det tiden og besværet værd med sammenlagt 6 timers togtur for at komme til Hundeklinikken. Hun har Bella i et sort transportbur med et fintmasket net, og hér føler Bella sig tryg.
”Mine forældre bor i Sønderjylland, og Bella er vant til at rejse med offentlig transport, så det er ikke noget problem,” fortæller hun. Halvanden times tid inden en konsultation ved Hundeklinikken får Bella en beroligende pille, som er med til at sænke stressniveauet, og i klinikken hjælper angstdæmpende feromoner Bella igennem behandlingerne, så de ikke bliver angstfyldte for hende.
Inden sommerferien går turen for fjerde gang til Hundeklinikken, for det er snart ved at være tid til Bellas vaccine. Vi glæder os allerede til at modtage dem hér i Ryesgade.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
/i Forside /af GlennArtikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt
/i Blog, Forside /af anneDansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og positive tilgang til håndtering af hundene i deres maj udgave af medlemsbladet “Hunden”. Vi er super stolte af, hvad vi har fået skabt og hvor mange hunde vi allerede har hjulpet til bedre dyrlægebesøg. Det er fantastisk at kunne gøre sådan en forskel og at kunne følge vores mange skønne patienter og ejere over tid – så kan vi hele tiden følge med i, at stressniveauet falder og glæden ved dyrlægebesøg stiger.
Som Katrine formulerer det i artiklen:
“I bund og grund handler konceptet om, at hunden ikke skal være bange for dyrlægen. Derfor skal hunden have en god oplevelse hos dyrlægen. Vi gør meget brug af frivillig håndtering, og vi vil aldrig nogensinde holde hunden fast mod dens vilje, for det vil hunden opleve som et overgreb. Og ja så tager tingene måske lidt længere tid, men det gør ikke noget, så længe hunden har en god oplevelse, siger hun.
Læs artiklen her.
Læs også Håndtering
Og her et fra artiklen afsnit om, hvordan en indsprøjtning foregår:
Mai gør klar til at stikke hunden. Imens sidder ejer og Katrine og giver hunden godbidder, som en positiv distraktion. Katrine holder om hunden uden at holde den fast. Mai stikker kanylen ind i huden på hunden, som overhovedet ikke reagerer på stikket. Godbidderne bliver ved at komme i en lind strøm, indtil Mai har hevet det blod ud, hun skal bruge. Hunden roses og en lettet ejer kan tage hunden med ud i Københavns gader igen.
Læs også Bedøvelse af hunde – trygt og med dig som støtte
Vi håber, at vi kan være med til at inspirere en masse hundeejere til at fokusere på positive dyrlægebesøg!
Artiklen er skrevet af Bjarke Kirkegaard Nielsen og kan læses i DKK’s medlemsblad fra maj/23.
Sådan foregår en konsultation
/i Blog, Forside /af anneEn konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.
Fear free koncept
/i Blog, Forside /af anneFear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.
Håndtering af hunde
/i Blog, Forside /af anneFå hjælp til håndtering af din hund ved negleklip, børstning af pels eller tænder og ørerens mv.
6 timers togrejse for at komme til Hundeklinikken
/i Blog, Forside /af anneMaja og Bella tager en 6 timers rejse for at komme til Hundeklinikken. Maja ønsker stressfrie dyrlægebesøg for sin hund.