Cookie Consent by Popupsmart Website

Få hjælp til håndtering

Håndtering af hunde

Katrine i gang med at træne havaneseren Saga til at ligge sig ned på siden og få børstet pels. For Saga og ejer Margit er mange håndteringsudfordringer blevet til en sjov leg efter håndteringsforløb.

Hvad søren er håndtering?, tænker du måske.

Håndtering er mange ting. Det er pasning og pleje af din hund samt at få opgaver i hverdagen og i særlige situationer til at fungere godt for din hund. Det kan f.eks. være at klippe negle, børste pels, rense ører, børste tænder m.m. Men det kan også være at få sele, halsbånd eller andet udstyr på eller at være tryg ved at blive berørt og undersøgt af fremmede mennesker, som f.eks. dyrlæger eller hundefrisører.

Symptomerne på et håndteringsproblem kan f.eks. være:
  • Din hund forsvinder, så snart du tager neglesaksen/børsten/selen/øredråberne m.m. frem
  • Din hund spræller så meget at du ikke kan holde den, når du vil gøre noget ved den (f.eks. klippe negle, børste, klippe filter m.m.)
  • Din hund piver, knurrer eller bider ud efter dig, når du eller andre forsøger på at komme til at gøre noget ved den (f.eks. klippe negle, børste, klippe filter m.m.) 
  • Du er nødt til at tage din hund til dyrlæge, for at få ordnet det nødvendige under bedøvelse
  • Du har dårlig samvittighed over, at din hund går usoigneret rundt, fordi det er en kamp at få lov til at håndtere den

Det er aldrig for sent at ændre på et håndteringsproblem. Det kræver dog træning, tålmodighed og forståelse. Tillid tager tid at bygge op, men det er til gengæld det hele værd!

Når du går på et håndteringsforløb hos Hundeklinikken, vil du lære:
  • Hvordan den daglige røgt og pleje af hunden kan være en sjov og relationsopbyggende aktivitet frem for en evig konflikt
  • Hvordan du ved hjælp af en trinvis proces kan vænne hunden til ting, den ellers ikke ville bryde sig om
  • At se de små signaler på utryghed og hvordan du skal respondere på dem
  • At overføre din nye viden til andre håndterings- og soigneringsopgaver med din hund
  • At håndtering og soignering er en regelmæssigt tilbagevendende begivenhed i din hunds liv og at den bedst løses ud fra en langsigtet og positiv tilgangsmåde
Forløbene er for dig, som gerne vil:
  • Have en professionel hundetræner til at hjælpe dig med at løse din hunds håndteringsproblematik på en positiv og varig måde
  • Få konkret og trinvis vejledning i, hvordan du skaber en dyb og tillidsfuld relation mellem dig og din hund og fjerner dens frygt for den pågældende håndtering 

Intet håndteringsproblem er for stort eller for lille til at blive behandlet under et træningsforløb. Du skal dog være indstillet på at ændre på de rutiner, der ikke fungerer og træne hjemme mellem sessionerne (få minutter et par gange dagligt).

Praktisk information om træningsforløb

Et træningsforløb består af 10 x 30 minutters træning og rådgivning på klinikken samt ubegrænset sparring og feedback mellem træningssessionerne. Intervallet mellem træningsgangene kan variere efter behov og fastsættes i samråd med dig fra gang til gang. Nogle hunde er ”færdigtrænede” efter et forløb på 10 gange, andre kræver mere end et forløb afhængig af problemstilling og udfordringer. Der er også mulighed for at afholde hele eller dele af træningen online.

Et forløb over 10 gange koster 6.500 kr. og betalingen kan evt. fordeles over 2 eller 3 månedlige rater.

Hjælp til dyrlægeskræk

Hvis din hund er bange for at komme til dyrlægen, har du på Hundeklinikken også mulighed for at få specialtræning, der retter sig mod dette problem. Her arbejder vores hundetræner og veterinærsygeplejerske Katrine på at skabe positive associationer og opbygge tillid mellem din hund og det veterinære personale på klinikken.  

På dette forløb arbejdes ikke med specifikke håndteringsproblematikker, men udelukkende hundens grundlæggende holdning til at komme på klinikken og tilliden til personalet.  

Forløbet består af et klippekort med 10 x 15-20 minutters træning og koster 2995,- kr. Der er også mulighed for at købe enkeltsessioner til 350,- kr. pr. gang.

Det er Katrine, der står for vores håndteringstræning og du kan læse mere om hendes baggrund for at rådgive dig her

Du er meget velkommen til at skrive til Katrine på [email protected] eller ringe og få en snak med hende, hvis du vil høre mere om håndteringsforløbene og hvad det ville kunne gøre for dig og din hund.

Konsultation i Hundeklinikken dyrlæge undersøger med stetoskop ud fra stressfrie principper

Artikel: Hundeklinikken viser vejen til dyrlægeglæde

Vores brancheblad Magasinet Dyrlægen har bragt en artikel om…

Artikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

Dansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og…
Konsultation Hundeklinikken

Sådan foregår en konsultation

En konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.