Ideer til aktivering af din hund
Gem papkasser og inpakningspapir fra gaverne, gem godbidder i papiret og lad hunden selv finde dem!
Her er 7 andre ideer til aktivering af din hund:
-
Skattejagt:
Skjul godbidder rundt omkring i huset eller haven og lad din hund finde dem. Dette kan være en god måde at få din hund til at bruge sin næse og giver den mental stimulation.
-
Brug et klikker-træningssæt:
Træn din hund i at udføre forskellige øvelser og beløn den med en godbid når den gør det rigtigt. Dette kan være en god måde at få din hund til at bruge sin hjerne og forbedre dens kommunikation med dig.
-
Følgespil:
Tag din hund med på en tur, og lad den følge dig rundt i området. Dette kan være en god måde at få din hund til at bruge sin energi og samtidig lære om området.
-
Fælles leg:
Brug legetøj, som du kan lege med sammen med din hund, såsom bolde eller frisbees. Dette kan være en god måde at få din hund til at bruge sin energi og samtidig få tid sammen med dig.
-
Træning i agility:
Byg en agilitybane i din have eller gå til et agilitykursus. Dette kan være en god måde at få din hund til at bruge sin krop og hjerne, samtidig med at det kan være sjovt for både dig og din hund.
-
Mental træning:
Brug en snusematte eller lignende, hvor din hund skal finde skjulte godbidder eller legetøj. Dette kan være en god måde at få din hund til at bruge sin hjerne og forbedre dens problemløsningsevner.
-
Vandsport:
Tag din hund med til et sted, hvor den kan svømme og lege i vandet. Dette kan være en god måde at få din hund til at bruge sin energi og samtidig give den noget anderledes at gøre end normalt.Det er også godt for hundene der har tendens til at blive overvægtige og kan være godt for hunde med led og muskelproblemer.
Hvorfor er det vigtigt at aktivere en hund?
Det er vigtigt at aktivere en hund, fordi det kan hjælpe med at forhindre adfærdsproblemer og opretholde en god fysisk og mental sundhed. Dette kan gøres ved at give din hund regelmæssig aktivering gennem daglige gåture, leg og træning.
Aktivering kan hjælpe med at forbrænde energi, forbedre koordination, balance, samt øge hundens problemløsningsevner og kommunikation med ejeren.
Hvis hunde ikke får tilstrækkelig aktivering, motion og mental stimulation, kan de begynde at udvikle adfærdsproblemer som at grave i haven, tygge på ting, eller gø konstant.
Aktivering kan hjælpe med at aflede hundens opmærksomhed og energi væk fra disse problematiske adfærdsmønstre og holde hundens hjerne aktiv og udfordre den mentalt.
Alt i alt er aktivering en vigtig del af at opretholde en god fysisk og mental sundhed hos hunde.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
/i Forside /af GlennArtikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt
/i Blog, Forside /af anneDansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og positive tilgang til håndtering af hundene i deres maj udgave af medlemsbladet “Hunden”. Vi er super stolte af, hvad vi har fået skabt og hvor mange hunde vi allerede har hjulpet til bedre dyrlægebesøg. Det er fantastisk at kunne gøre sådan en forskel og at kunne følge vores mange skønne patienter og ejere over tid – så kan vi hele tiden følge med i, at stressniveauet falder og glæden ved dyrlægebesøg stiger.
Som Katrine formulerer det i artiklen:
“I bund og grund handler konceptet om, at hunden ikke skal være bange for dyrlægen. Derfor skal hunden have en god oplevelse hos dyrlægen. Vi gør meget brug af frivillig håndtering, og vi vil aldrig nogensinde holde hunden fast mod dens vilje, for det vil hunden opleve som et overgreb. Og ja så tager tingene måske lidt længere tid, men det gør ikke noget, så længe hunden har en god oplevelse, siger hun.
Læs også Håndtering
Og her et fra artiklen afsnit om, hvordan en indsprøjtning foregår:
Mai gør klar til at stikke hunden. Imens sidder ejer og Katrine og giver hunden godbidder, som en positiv distraktion. Katrine holder om hunden uden at holde den fast. Mai stikker kanylen ind i huden på hunden, som overhovedet ikke reagerer på stikket. Godbidderne bliver ved at komme i en lind strøm, indtil Mai har hevet det blod ud, hun skal bruge. Hunden roses og en lettet ejer kan tage hunden med ud i Københavns gader igen.
Læs også Bedøvelse af hunde – trygt og med dig som støtte
Vi håber, at vi kan være med til at inspirere en masse hundeejere til at fokusere på positive dyrlægebesøg!
Artiklen er skrevet af Bjarke Kirkegaard Nielsen og kan læses i DKK’s medlemsblad fra maj/23.
Sådan foregår en konsultation
/i Blog, Forside /af anneEn konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.
Fear free koncept
/i Blog, Forside /af anneFear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.