Cookie Consent by Popupsmart Website

Hundeklinikken tilbyder professionel tandundersøgelse og tandbehandling i moderne omgivelser på Østerbro, København. Vi sætter fokus på din hunds tænder og generelle mundsundhed. Hunde kan, ligesom os mennesker, lide af en række sygdomme i tænder og mundhule. Tandproblemer hos hunden er oftest yderst smertefulde og kan medføre en række alvorlige følgesygdomme. Derfor anbefaler vi, at du regelmæssigt får efterset din hunds tænder.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er bekymret for tandproblemer hos din hund.

 

Tandproblemer hos hund

Mange hunde går rundt med skjulte tandproblemer, og en undersøgelse har vist, at op mod 80 procent af alle voksne hunde udvikler tandproblemer. Mange gange kan det være svært at vurdere, om ens hund lider af tandproblemer, da hunde ikke altid giver udtryk ved ubehag og smerter. De fleste hunde med tandpine spiser alligevel. Det er derfor ikke unormalt, at vi ved undersøgelse af mundhulen og tænderne finder tandproblemer hos hund, uden ejer har haft mistanke om det. Af samme årsag anbefaler vi, at hunde modtager regelmæssige tandeftersyn. Det mindsker risikoen for, at din hund går rundt med skjulte problemer og dermed smerte.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund har tandproblemer, er det vigtigt, at du kontakter dyrlægen snarest muligt. Ubehandlede tandproblemer kan nemlig medføre en række alvorlige følgesygdomme.

Ved tandeftersyn tjekker vi blandt andet din hunds mund og tænder for belægninger, tandsten og parodontose. Hvis vi finder indikationer på tandproblemer, er det nødvendigt at lægge hunden i narkose, så vi skånsomt kan foretage en grundigere undersøgelse af alle tænder og hele mundhulen. Det er nødvendigt at tage røntgenbillede for at kunne se tændernes tilstand under tandkødet.

Alle tandbehandlinger foregår i fuld bedøvelse. Det er vigtigt for os, at din hund ikke har smerter – hverken under eller efter tandbehandlingen. Vi sørger derfor for sikker bedøvelse og smertelindring under hele forløbet.

Dyrlæge Mai Mundeling har adskillige efteruddannelser og kurser i tandbehandling hos hund. Din hund er derfor i trygge hænder hos os.

 

Børst din hunds tænder

Forebyggelse er den bedste ”behandling”. Problemer i munden kan forebygges, og den mest effektive måde er daglig tandbørstning. Alle hunde danner dagligt plak på tænderne, og ved tandbørstning fjernes denne plak, inden den bliver til tandsten. Din indsats gør en forskel.

Synes du det er svært at børste tænder på din hund, står vi altid klar med kyndig rådgivning og vejledning.

Der findes forskellige tyggeting, legetøj og andre tandrensende godbidder, som kan være et godt supplement til tandbørstning. Derudover kan du tilsætte hundes foder eller drikkevand plaknedsættende tilskud. Der fås desuden flere tørfoderprodukter, der er specielt rettet mod forebyggelse af mund/tand problemer.

Kom ned forbi klinikken og se vores udvalg.