Cookie Consent by Popupsmart Website

Hundepas

Hund i bilen_Hundepas

Skal du have din hund med til udlandet? Så skal du have lavet et hundepas til den hos dyrlægen. Bestil en tid hos os, og kom sammen med din hund. Vi skal nemlig aflæse dens id-mærkning. Vi sørger for hele proceduren – du skal blot skrive under i passet.

Som udgangspunkt tager det 14 uger for os at bestille passet ved Fødevarestyrelsen.

Når passet er blevet udstedt, så sørger vi for at udfylde det med din hunds rejsenødvendige vaccinationer (se i nedenstående) og evt. rejsenødvendige behandlinger. Herefter har din hund et pas, der er gyldigt i alle EU-lande. Passet kan også bruges som ID og dokumentation for vaccinationer i andre lande, men vær opmærksom på, at der kan være andre krav i ikke-EU lande.

Læs mere om hunde pas på Fødevarestyrelsens hjemmeside (som her hedder EU-selskabsdyrspas).

Husk de rette vacciner

I hundepasset skriver vi din hunds vacciner, og det er dit ansvar at sørge for, at din hund er korrekt vaccineret til jeres valgte rejsemål. Vi rådgiver dig meget gerne.

Din hund skal vaccineres mod rabies (hundegalskab), hvis den skal med til udlandet. Og så skal den have grundvacciner.

Ifølge det danske vaccineprogram, så er hunde færdigvaccineret med grundvaccinen (Hundesyge, Parvovirus og Smitsom leverbetændelse), når den er 16 uger. Din hund kan først rejse til udlandet 21 dage efter en fuldstændig grundvaccination (ellers er vaccinen ikke gyldig til udlandsrejser).

Når hvalpen er 6-12 måneder, skal den have et vaccineboost med grundvaccinen.

Har din hund gennemgået ovenstående hvalpevaccineprogram og vaccineboostet, så skal den revaccineres ca. hvert 3. år. Forhør dig altid om gældende regler hos os.

Læs mere om hunde og vacciner på Den Danske Dyrlægeforenings hjemmeside.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra dyrlæge på Østerbro

Maja og hendes hund Bella rejser 6 timer for at komme til dyrlæge.

6 timers togrejse for at komme i Hundeklinikken

Maja og Bella tager en 6 timers rejse for at komme til Hundeklinikken. Maja ønsker stressfrie dyrlægebesøg for sin hund.

Håndtering af hunde

Håndtering af hunde

Få hjælp til håndtering af din hund ved negleklip, børstning af pels eller tænder og ørerens mv.