Hundepas
Skal du have din hund med til udlandet? Så skal du have lavet et hundepas til den hos dyrlægen. Bestil en tid hos os, og kom sammen med din hund. Vi skal nemlig aflæse dens id-mærkning. Vi sørger for hele proceduren – du skal blot skrive under i passet.
Som udgangspunkt tager det 14 uger for os at bestille passet ved Fødevarestyrelsen.
Når passet er blevet udstedt, så sørger vi for at udfylde det med din hunds rejsenødvendige vaccinationer (se i nedenstående) og evt. rejsenødvendige behandlinger. Herefter har din hund et pas, der er gyldigt i alle EU-lande. Passet kan også bruges som ID og dokumentation for vaccinationer i andre lande, men vær opmærksom på, at der kan være andre krav i ikke-EU lande.
Læs mere om hunde pas på Fødevarestyrelsens hjemmeside (som her hedder EU-selskabsdyrspas).
Husk de rette vacciner
I hundepasset skriver vi din hunds vacciner, og det er dit ansvar at sørge for, at din hund er korrekt vaccineret til jeres valgte rejsemål. Vi rådgiver dig meget gerne.
Din hund skal vaccineres mod rabies (hundegalskab), hvis den skal med til udlandet. Og så skal den have grundvacciner.
Ifølge det danske vaccineprogram, så er hunde færdigvaccineret med grundvaccinen (Hundesyge, Parvovirus og Smitsom leverbetændelse), når den er 16 uger. Din hund kan først rejse til udlandet 21 dage efter en fuldstændig grundvaccination (ellers er vaccinen ikke gyldig til udlandsrejser).
Når hvalpen er 6-12 måneder, skal den have et vaccineboost med grundvaccinen.
Har din hund gennemgået ovenstående hvalpevaccineprogram og vaccineboostet, så skal den revaccineres ca. hvert 3. år. Forhør dig altid om gældende regler hos os.
Læs mere om hunde og vacciner på Den Danske Dyrlægeforenings hjemmeside.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
/i Forside /af GlennArtikel om os: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt
/i Blog, Forside /af anneDansk Kennel Klub har bragt en flot artikel om vores klinik og positive tilgang til håndtering af hundene i deres maj udgave af medlemsbladet “Hunden”. Vi er super stolte af, hvad vi har fået skabt og hvor mange hunde vi allerede har hjulpet til bedre dyrlægebesøg. Det er fantastisk at kunne gøre sådan en forskel og at kunne følge vores mange skønne patienter og ejere over tid – så kan vi hele tiden følge med i, at stressniveauet falder og glæden ved dyrlægebesøg stiger.
Som Katrine formulerer det i artiklen:
“I bund og grund handler konceptet om, at hunden ikke skal være bange for dyrlægen. Derfor skal hunden have en god oplevelse hos dyrlægen. Vi gør meget brug af frivillig håndtering, og vi vil aldrig nogensinde holde hunden fast mod dens vilje, for det vil hunden opleve som et overgreb. Og ja så tager tingene måske lidt længere tid, men det gør ikke noget, så længe hunden har en god oplevelse, siger hun.
Læs artiklen her.
Læs også Håndtering
Og her et fra artiklen afsnit om, hvordan en indsprøjtning foregår:
Mai gør klar til at stikke hunden. Imens sidder ejer og Katrine og giver hunden godbidder, som en positiv distraktion. Katrine holder om hunden uden at holde den fast. Mai stikker kanylen ind i huden på hunden, som overhovedet ikke reagerer på stikket. Godbidderne bliver ved at komme i en lind strøm, indtil Mai har hevet det blod ud, hun skal bruge. Hunden roses og en lettet ejer kan tage hunden med ud i Københavns gader igen.
Læs også Bedøvelse af hunde – trygt og med dig som støtte
Vi håber, at vi kan være med til at inspirere en masse hundeejere til at fokusere på positive dyrlægebesøg!
Artiklen er skrevet af Bjarke Kirkegaard Nielsen og kan læses i DKK’s medlemsblad fra maj/23.
Sådan foregår en konsultation
/i Blog, Forside /af anneEn konsultation i Hundeklinikken foregår uden tvang. Vi undersøger og behandler med stressfrie metoder.
Fear free koncept
/i Blog, Forside /af anneFear free konceptet handler om at undgå at overskride din hunds grænser. Vi er specialister i stressfri håndtering.