Hvor meget har du puttet i din hvalps sparegris?
Vidste du, at din hund har en “emotionel sparegris” beregnet til dyrlægebesøg?
Hunde, der er bange for at komme til dyrlægen risikerer følgende:
-
Ingen eller forsinket behandling
Hunde, der er bange for dyrlægebesøg kommer sjældnere til dyrlæge – simpelthen fordi deres ejere tøver med at tage dem afsted. Er hunden syg udskyder mange ejere besøget længst muligt i håb om at tingene går over af sig selv….
-
Mistet tillid til håndtering
Hunde, der er bange for at komme til dyrlægen, mister ofte tillid til håndtering generelt, hvilket kan medføre problemer med behandling derhjemme – og overføres til mange almindelige røgt og pleje procedurer, som f.eks. negleklipning, pelspleje m.m.
-
Følelsesmæssig belastning
Hunde med angst for dyrlægebesøg, vil føle håndtering på klinikken som et overgreb. Vi ved nu, at hunde – ligesom mennesker – lider følelsesmæssig overlast ved overgreb. Det kan medføre depression, angst, tillidstab og indlært hjælpeløshed hos hunden, alt sammen noget, der er med til at forringe hundens livskvalitet.
At være glad for at komme til dyrlægen kræver omtanke fra start!
Alt for mange hunde er bange for at komme til dyrlægen – og der er en overhængende risiko for, at din hvalp også bliver det, medmindre du aktivt gør noget for at undgå det!
Dyreklinikkernes fremmedartede miljø er potentielt skræmmende for hunde. Stressende stimuli og grænseoverskridende håndtering er med til at skabe negative oplevelser, der senere udmønter sig i angst, når hunden træder ind på klinikken. Og det endda helt selvom du ikke selv synes, at der er sket noget “farligt” for din hvalp.
Du har – med andre ord – alle odds imod dig fra starten!
Positiv, stressfri håndtering og stressminimerende indretning på klinikken kan gøre meget for at mindske fremtidig dyrlægeskræk hos din hvalp.
(Det ved vi her på Hundeklinikken, så den del har vi naturligvis sørget for)
Men selv det er ikke altid nok til at forebygge at angsten opstår.
Den gode nyhed er, at du selv kan gøre en kæmpe forskel ved at introducere dyrlægebesøg gradvist for din hvalp og fylde op med gode og positive oplevelser inden den skal undersøges og stikkes første gang.
Lyder det svært?
Det er det slet ikke!